A „Bolyai” Iskolai Alapítvány

A „Bolyai” Iskolai Alapítványt 1997. július 7-én hozta létre az alapító Jakobsen József, az iskola nyugalmazott igazgatóhelyettese azzal a céllal, hogy a Bolyai János Műszaki Szakközépiskolában és a hozzá tartozó kollégiumban (mely akkor még a Hevesi Gyula Kollégium nevet viselte) folytatott nevelési-oktatási munkát támogassa, különös tekintettel az alábbi területekre:

• a nevelési-oktatási tevékenység segítése, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, tantervi és oktatás-módszertani fejlesztés, pedagógiai és szakmai tudományos kutatások, valamint a nevelési-oktatási munka fejlesztése
  • a szociálisan rászorult diákok, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
  • a gyermek- és ifjúságvédelem megelőző tevékenységei
  • az emberi és állampolgári jogok védelme a gyermeki jogok tekintetében
  • az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése
  • az iskolai és kollégiumi diákönkormányzat tevékenysége
  • az iskolai demokratikus közélet tárgyi feltételeinek (újság, rádió, iskolai rendezvények) kialakítása és fenntartása
  • a diákok nyári táborozása, utazása és természetjárása
  • a diáksport, a szabadidősport és a tömegsport
  • az iskola kulturális életének fejlesztése
  • tanulmányi versenyek, diákkörök
  • az iskola és a kollégium épületeinek, berendezéseinek, felszerelési tárgyainak bővítése, fejlesztése
  • a tanárok és a tanulók nyelvtanulásának támogatása
  • a tanulók kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájának elismerése

Az alapítvány céljára rendelt induló vagyon az alapító által készpénzben biztosított 100.000,- (azaz egyszázezer) forint volt.

Elérhetőségek.